Välkommen Samuel Rydz

Välkommen till Karlstad Fotboll säger vi idag till forwarden Samuel Rydz som ansluter från Hammarby TFF. Samuel  är 21 år och kom till Hammarby TFF inför den här säsongen från Täby FK. I Täby gjorde han förra säsongen 14 mål, varav två mot Karlstad Fotboll. Kontraktet är skrivet på 1,5 år, det vill säga över den här säsongen och även nästa. Med andra ord har lagbygget för 2025 också startat med Samuels entré.

Sportchefen och VD:n Thomas Andersson är glad över att kontraktet med Samuel Rydz nu är klart:

– Ja, vi har haft ögonen på honom under en tid och var intresserade av att få hit honom redan i vintras och nu föll pusselbitarna på plats, vilket är mycket glädjande. Det är flera klubbar som ”ryckt” i honom, även från Superettan. Samuel är en ung forward som jobbar hårt och som visat sin målfarlighet under flera säsonger. Det ska bli intressant att se honom i Karlstad Fotbolls färger och vad han kan åstadkomma här.

Samuel Rydz beskriver sig själv som en offensiv spelare, som framförallt har spelat centralt men har även på kanterna och lite länge ner i banan. Främst har han spelat som nia som gillar att hota bakom och naturligtvis göra mål.

 

Samuels föräldrar är från Polen och han föddes även där, men familjen flyttade till Sverige när Samuel var ett år. Han började spela fotboll i 5-årsåldern i Brottby SK, sen under de tidiga åren spelade han i olika klubbar i Åkersberga, i Djursholm och i Frej. När det blev dags för U19 flyttade han till Täby där han ganska snabbt blev uppflyttad till A-laget. Han har alltså erfarenhet av både Ettan Norra och att möta Karlstad Fotboll. Han har också haft en vana att göra mål mot Karlstad Fotboll, förra säsongen föll två mål av hans 14 gjorda mål mot sin nya klubb.

Varför gör du så många mål mot Karlstad Fotboll?
– Haha, det är väl kanske för att jag trivs bra i Karlstad.

Vad vet du annars om klubben?
– Att det är ett stort intresse kring klubben, med mycket folk på läktaren för den här nivån. Det har jag märkt själv när jag spelat här. Jag har också hört mycket gott om allt folk runtomkring laget, och att många företag stöttar klubben. Sen att Karlstad naturligtvis vill ta steget upp i Superettan. Allt jag har hört om Karlstad Fotboll är bara positiva saker.

Vilka förväntningar har du nu när du kommer hit?
– Att spela en rolig fotboll som driver Karlstad Fotboll framåt med förhoppningen att steget upp. Om inte i år så att verkligen gå för det nästa säsong.

Till sist – vad vet du om din nya hemstad?
Att solen alltid skiner här, även om jag sett idag att det inte stämmer. Att det är en liten storstad. Allt finns här och allt finns nära. En supermysig stad.