Säsong tre för Julia Lander

En av klubbens många ”youngsters” som erhållit stort förtroende från tränarstaben är Norrstrands-fostrade Julia Lander. Med rutin från två säsonger i Svealandstvåan och fortsatt tonåring är det förståeligt att Karlstad Fotboll haft stora förhoppningar om en förlängning.

– Det känns riktigt bra att hon bestämt sig för att vara med på den resa vi startat, säger sportchef Tobias Johansson.

Spelartypen som Julia representerar behöver finnas i ett väl fungerande lag. Löpstark, tuff och oöm. Inte direkt elak men för motståndarna mycket obehaglig att duellera med på det centrala mittfältet. Visst kan man jämföra henne med Elliot Nilsson King i KF:s herrlag. Unga spelare, inte alltid överens med domaren men som vill ”ta plats”. Inga ”svärmorsdrömmar” i den bemärkelsen men lagkamraterna ska vara saliga över att inte ha dem i motståndarlaget. Tacksamt att klubben har båda på kontrakt över nästa säsong.

– Ja, hon är sevärd i sina bästa stunder och jag är övertygad om att hon kommer utvecklas ytterligare under 2025, avslutar Johansson.

Julia spelade samtliga matcher under årets säsong förutom den sista då hon var avstängd pga tre gula kort (Nilsson King har 6). När man ”skickar med” lite extra i närkamperna kan ju rättskiparen ha synpunkter men som sagt, detta är en ingrediens som absolut behöver finnas, speciellt på mittfältet. 21st seriematcher blev det även under 2023 vilket vittnar om hög stryktålighet och stor förmåga att undvika skador, vilket oftast kännetecknar spelare med god fysik och noggranna förberedelser. Måljubel blev det tre gånger för Lander under debutsäsongen och 2024 följdes detta upp med ytterligare tre kassar.

– Vi har en mycket bra stämning i laget och jag trivs jättebra. Med den säsong vi haft och med de ambitioner som finns framöver så känns det superkul att fortsätta, kommenterar Julia det glädjande beslutet med att förlänga med svartblå.