Förlust mot Stocksund

Det blev förlust med 4-1 i dagens bortamatch mot IFK Stocksund, efter en lite annorlunda tillställning. 1- 0 gjordes på straff i den 21:a minuten av Jonathan Flensborg, otagbart i Mattes vänstra hörn.

– De får en kontring och en spelare kommer igenom. Matte går ut och skär av och efter att Stocksundspelaren  skjutit utanför springer han in i Matte och domaren dömer straff. Jag har varit med om många märkliga straffar, men det här var nog en av de märkligaste, kommenterar tränaren Kjell Jonevret 1-0 målet.

Karlstad inledde dock piggt och hade första hörnan redan efter 20 sekunder. Hörnstatistiken i första halvlek vann KF med 6-1, men ingen av hörnorna blev till någon farlig målchans.

I övrigt var det en ganska tam halvlek, där Stocksund skapade några fler tydliga chanserna och hade flest avslut på mål.

– Vi ser lite slitna ut i första, och vi är inte riktigt där, men ändå skapar vi stundtals ett tryck, fortsätter Jonevret

KF hade tvingats till flera omkastningar i truppen jämfört med senaste matcherna. Bland annat saknades Bonilla, Romulo, Dahlqvist, Sonntag ch Yuri på grund av  sjukdom, avstängning och skador.

– Det var lite för många borta idag, vi fick inte ens ihop till en full bänk. I paus känner vi att vi måste göra om en del till andra halvlek. Vi skapar ett bra tryck mot deras mål, det blir många ”nästan-lägen”, men vi får inte in bollen.

I Stocksunds första riktiga anfall i andra halvlek gör de 2-0 efter ett väl avvägt inlägg och nick i mål av Jonathan Flensborg, som därmed gjorde sitt och matchens andra mål.

– Vi slår ett felpass diagonalt och tappar markering och så står det 2-0, nästa nförsta gången de är i vårt straffområde i andra halvlek, säger Jonevret.

Halvleken i övrigt präglades av slarvigt passningsspel, kanske påverkat av regnet och ett halkigt underlag.

I 89:e minuten gör Stocksund 3-0 efter en misslyckad bakåtnick i försvaret, vilket gör att Noel Wågberg kan runda Matte och göra 3-0.

– Ja, vi fortsätter trycka, men vi är lite lama och inte tillräckligt vassa i straffområdet. Sen bjuder vi på en riktigt felpassning och deras spelare kommer ren och rundar Matte.

En ganska händelsefattig halvlek avslutas helt plötsligt med att mycket händer. KF reducerar till 3-1 i 90:e minuten genom Nils Andersson Gärds och i 93:e minuten har KF en lobb i ribban.

Matchen avslutas i 94:e minuten med att Marrah i hemmalaget gör 4-1.