Ingen förlust med kaptenen i laget ”Kunde ha gjort hattrick”

# 1-0 hemma mot Täby.

# Upp till fjärdeplatsen i tabellen.

Karlstad Fotbolls mittback och lagkapten Andreas Bellander blev stor matchhjälte med sitt nickmål i första halvleks sista sekund.

”Bella” har fortfarande inte varit med om att förlora med KF i år – när han varit på planen!

Kaptenen var dessutom ytterst nära att även göra 2-0 i andra halvlek.

– Jag hade nästan börjat planera vad jag skulle göra för målgest, men målvakten släpade med foten och gjorde en riktigt fin parad. Det får jag ge honom, men självklart borde jag ha gjort mål och jag kunde ha gjort hattrick sett till mina chanser idag, säger ”Bella”.

 

Vi får faktiskt gå sju, åtta år tillbaka för att hitta Bellander som tvåmålsskytt.

– Ja, under tiden i Norrtälje.

Inledande 30 minuterna var mycket händelsefattiga. I samband med att José Bonilla drog på sig ett gult kort ilsknade KF-tränaren Kjell Jonevret till på sitt lag och höll en högljudd föreläsning från tränarbänken.

– Det tog en halvtimme innan första avslutet på mål. Det är för lång tid och det tog lång tid innan första målet kom. Men jag tycker ändå att vi hade bra kontroll, säger Jonevret.

Med en välplacerad nick i första halvleks sista minut avgjorde lagkapten Bellander. Och ännu har han inte förlorat den här säsongen.

1-0 kom efter Lukas Rhöses välplacerade hörna. Det allra sista som hände i första halvlek!

– Sådana hörnor har vi slagit ofta utan att få utdelning. Men där är vi giftiga. Vi har några killar som är längre än jag och som öppnar upp ytor för mig. Kul att bidra offensivt och att det gjorde så att vi vann, säger målskytten Bellander.

Lagkaptenen hade fler fina lägen i matchen.

– Ja, jag kunde ha gjort hattrick som sagt!

Kjell Jonevret konstaterar:

– Bella är en spelande mittback. Sådana är jävligt jobbiga att möta. Och när ”Bella” går så tar Emil Berger mittbacksplatsen direkt. Underbart att se.

– Forwarden går aldrig med mig och det blir räknefel i backlinjen, säger ”Bella”.

Med ett jätteläge fint framspelad av Johan Bertilsson hade Andreas Bellander kunnat bli tvåmålsskytt. men bollen smet utanför.

20 minuter från slutet kunde han ha avgjort matchen.

– Ett väldigt bra anfall, minns Jonevret.

– ”Berra” gjorde det väldigt bra när jag gick efter att ha släppt bollen. Han satte upp mig perfekt, tackar ”Bella”.

Mål och ny seger. Med Bellander i laget har KF inte förlorat den här säsongen,

Med lagkaptenen på planen har KF inte förlorat en enda match den här säsongen! Det säger en hel del om ”Bellas” betydelse för laget.

– Vi låter honom bara spela mot de sämre lagen, skojar Jonevret.

Säger sedan:

– Självklart är det viktigt att ha med vår kapten. Vi är överens om hur vi vill se ut och ”Bella” hjälper oss med det ute på planen. Det skapar trygghet.

Sista tio blev lite skakiga när KF:s William Sonntag drog på sig ett rött kort.

– Men kom Täby till något riktigt bra avslut? Jag är nöjd med hur vi försvarade vår box och vårt mål. Vi gjorde ingen fantastiskt match men vi vann. Det gäller att lära sig att vinna på olika sätt. Det är en av de saker vi utvecklat i år. Ifjol, och i våras, hade vi torskat i en sådan här match eller dragit på oss ett kryss i slutminuten, konstaterar ”Bella”.

Brassen Romulo var tillbaka som startspelare i KF

Lucas Röse gick ner som mittback i slutet, liksom flera gånger tidigare, och gjorde det mycket bra.

– Sköna tre poäng, vi klättrade i tabellen och etablerar oss bakom de tre topplagen, säger en belåten Jonevret.

Matchen slutade med några småskador för KF. Hampus Dahlqvist och Emil Berger linkade av planen efteråt.

Hampus Dahlqvist var en av de KF-spelare som ådrog sig skavanker i söndagens match.

– Som tur är har vi gott om folk nu. Spelschemat är tufft med tre matcher på sex dagar. I DM-finalen mot FBK på onsdag blir det ett lite annat lag, förvarnar Jonevret.

KF är inne i en bra trend just nu och har två segrar, två oavgjorda och bara en förlust på de senaste fem matcherna. Sju omgångar återstår.

Före matchen mot Täby hyllades Jakob Eriksson som gjorde sin 100:e match i KF-tröjan mot Vasalund 11 augusti. Söndagens match var hans 106:e i Karlstad Fotboll.

TEXT: Per Mårtensson
FOTO: Håkan Strandman