Sala FF för KF Dam

Sala FF är KF:s gäster under lördagseftermiddagen på Våxnäs IP. Klubben är nykomlingar och har varit en frisk fläkt i Västra Svealandstvåan. Med sylvassa skytteligaledaren Lovisa Call (18 mål) i frontlinjen har laget gjort förhållandevis många mål men dessvärre haft ohyggligt svårt att täta till defensiven. 75 insläppta mål hittills vittnar om dessa problem.
Senast bärgade man en viktig seger i bottenstriden då ett hattrick av Call vände pausunderläge till en 4-3-seger hemma mot Rynninge. Typisk Sala-insats alltså med välsmorda svängdörrar.

Karlstad Fotboll vill följa upp den stronga insatsen senast med ytterligare en seger. Tränare Emmie Johansson ser ändå viss förbättringspotential i laget efter att ha analyserat Hallsbergsmatchen;

– Det är positivt att vi gör två mål på fasta situationer, det var verkligen på tiden. Men när vi har ett så pass stort spelövertag ska vi kunna förvalta det bättre, skapa vassare chanser och göra fler mål. Ett tidigt spelmål skulle vara perfekt på lördag men någon enkel match ser jag inte framför mig. Vi behöver alltid komma upp på vår högsta nivå för att bärga 3-poängare i denna serie, så pass tufft är det.

Vid vårmötet på en usel plan i Sala vann dock KF komfortabelt med hela 7-1 efter att Elin Hedin noterats för tre av målen. Hos de blåsvarta kommer Emma Saleskog (bortrest) och Hana Rioflorido (lårskada) att saknas. Ytterligare tre veckors rehab är den gällande bedömningen för vänsterbacken. Det goda samarbetet med QBIK ser till att den något smala truppen inte får bekymmer numerärt.

– Viktigt och kul att dessa unga talanger vill komma och stärka upp oss, avslutar Emmie.

 

Karlstad Fotboll – Sala FF, lördag 31/8 kl 15:00, Våxnäs IP.

 

Text: Ulf Fritzon
Foto: Christer Höglund