Kryss i Karlskoga

När Lisa Jansson tidigt i den andra halvleken kvitterade till 1-1 tändes hoppet högst påtagligt. Karlstad Fotboll fick känn på att man skulle kunna vända på steken och komma åt trepoängaren. Men inget mer föll i matchen och oavgjort får betecknas som ett rättvist slutresultat.

Emmie Johansson var som bortatränare inte vara helt nöjd direkt efter matchen;

– Nej, i första blev vi lite för avvaktande. I öppningen av andra halvlek får vi upp energin i laget, får in kvitteringen, men sen tappar vi kraften igen och sista halvtimman skapar vi inte så mycket.

Hemmalaget Rävåsen öppnade matchen inspirerat och tog direkt tag i taktpinnen dock utan att oroa Moa Mill något speciellt i Karlstadburen. Inte förrän i 43:e minuten då ett bolltapp i KF:s backlinje ledde till att Wilma Forsberg friställdes och enkelt kunde placera in ledningsmålet.

KF hade i första halvlek fina omställningslägen på det högt stående hemmaförsvaret där faktiskt en också ledde fram till nätrassel, men Elin Hedin blev (tveksamt) avvinkad för offside. Elin blev ytterligare en gång friställd men linjemannens flagga åkte återigen upp i luften (lika tveksamt). Man hade lätt kunnat skapa mera med tekniska misstag gjorde så att tillfällena rann ut i sanden.

Matchen blev efterhand ordentligt tuff och KF stod upp mycket bra i det spelet. Offensivt hade man velat se lite mera men idag funkade det inte fullt ut, men kryss borta mot Rävåsen är inte dåligt alls. Coach-Emmie kan ha rätt i att det saknades energi men arbetsinsatsen kan man absolut inte klaga på. Man ville hemskt gärna vinna och tröjorna var sjöblöta av svett efter matchen. Tjejerna ger allt i matcherna – det måste man ge dem.

Amanda Hellstrand fick pris som KF:s bästa spelare

1-1 som sagt ett talande resultat där Rävåsen spelmässigt var något bättre men KF hade de bästa chanserna. Amanda Hellstrand tilldelades priset som matchens lirare i KF, säkerligen i god konkurrens med de starka duellspelarna Nadja Bengtsson, Julia Lander och Lisa Hallberg.

Rävåsens IK – Karlstad Fotboll 1-1 (1-0)

1-0, Wilma Forsberg (43)

1-1  Lisa Jansson (49)

Text: Ulf Fritzon