Damlaget går mot en intressant höst

Vårsäsongen för damlaget har utvärderats och förberedelserna inför höstsäsongen är redan en god bit på väg. Med fjolårets debutsäsong i tvåan i bakfickan har laget under våren blivit än starkare. Klubbar som Rynninge, Sturehov och Lysvik är jämfört med ifjol förbisprungna av det unga KF-gänget som nyss tog sommarlov som 5:a i tabellen. Att klättra ytterligare placeringar finns inom räckhåll inför höstens återstående tio matcher.

Nyförvärv som bländar

Bland nyförvärven inför säsongen har Lisa Jansson (Säffle SK) varit nyttig och bistått ständiga målsprutan Elin Hedin med nätrassel. 17-åriga Alva Kjesbo (Hertzöga), som från start ryckte åt sig en ordinarie tröja från tränaren Emmie Johansson, har sedan åtnjutit fortsatt förtroende.

Garvade tjejer

18-åringarna Emma Saleskog, Julia Lander visade redan ifjol kvalitéer och gavs chansen vilket nu gör att de känns garvade. Det blir spännande att se om de i höst kan ta ytterligare steg. Trygga mittbacken Klara Hallberg måste även framhållas när vårsäsongen summerats.

Vinst och förlust

På minuskontot kan inför hösten läggas Alice Thoren som varit stark och spelat samtliga vårens matcher. Hon lämnar för collegestudier i USA. Även Linnea Berger och Ella Johansson kommer av olika anledningar saknas i höst. I gengäld hoppas ledarstaben en hel del på Elin Nilsson Lilja som i de sista vårmatcherna var tillbaka efter en längre skadeperiod och med ytterligare sommarträning väntas komma i full form. Samarbetet med QBIK är också viktigt när det gäller att kunna hitta rätt balans i laget.

Truppen kommer under lördagen jobba med ”teambuilding” innan man riktar fullt fokus på höstpremiären med derby mot Hertzöga nästkommande veckoslut.

 

Text: Ulf Fritzon

Foto: Håkan Strandman