Kassaskåpssäker seger för KF Dam

Det blev hemmaseger med 3-1 när IFK Hallsberg stod för motståndet under lördagen. KF startade matchen i ett högt tempo och stod med lite högre utgångspositioner än i de senaste kamperna, och sårade på så vis ständigt Hallsbergs defensiv. Och man fick också utdelning.

1-0 efter kvarten spelad på en intränad hörnvariant där Amanda Hellstrand på bortre stolpen bestämt satte skallen till och fick se lädret passera mållinjen. 2-0 var en kopia på det första men här var Emma Saleskog sist på bollen när hon styrde in Amandas nick i matchminut 25. Fina hörnor från Alva Kjesbo. Ytterligare chanser fanns för såväl Lisa Jansson, Josefine Svartvik som Julia Lander och att halvtidsresultatet stannade vid 2-0 var nog Hallsbergarna ganska nöjda över.

Om inte matchen var helt avgjord i paus blev den det sju minuter in i andra när Lisa Jansson vann en duell efter att Amanda Hellstrand spelat bollen i djupled. Säffle-förvärvet förvaltade sedan friläget på bästa sätt fram till 3-0.

Lisa Jansson

– Det gäller att vara kall när man kommer fri med målvakten, kommenterar Lisa Jansson som var outtröttlig matchen igenom med sina löp i djupled.

Hallsberg släpptes ogärna fram till något alls som kunde oroa Moa Mill och därför kom reduceringsmålet lite överraskande i 87:e minuten. Segern var dock aldrig hotad.

I mitten av andra halvlek kom så inhoppet som många i KF sett fram emot. Frida Hedin sprang in på planen efter att i två år ha varit borta på grund av dubbla korsbandsskador. Att det finns mycket fotboll i Norrstrandsprodukten hann hon visa omgående och någon rädsla för att knäet skulle spöka igen fanns inte;

– Nej, jag är helt återställd nu så det enda jag var orolig för var hur mycket jag skulle orka, säger Frida som såg ut att trivas i den defensiva mittfältsrollen;

Frida Hedin

– Jo, jag gillar ju att vara med mycket i spelet – vrida och vända.

Att hon blir en tillgång för KF under höstspurten avslöjades mycket väl under de 23 minuter hon fanns på planen.

Glada miner fanns också hos KF-coachen Emmie Johansson som tyckte att man studsade tillbaka efter ett par något lite tveksammare insatser på slutet. Nu var det bett i laget igen som i och med segern klättrade upp till 3:djeplatsen i tabellen. Hon fick se Julia Lander tillbaka i praktform vilket gjorde att laget också fick en bättre stabilitet såväl framåt som bakåt.

Karlstad Fotboll – IFK Hallsberg 3-1

1-0 Amanda Hellstrand (15)

2-0 Emma Saleskog (25)

3-0 Lisa Jansson (57)

3-1  Wilma Mannfolk

 

Text: Ulf Fritzon

Foto: Christer Höglund