Moa har spikat igen buren

Det blev hemmaseger för KF med 2-0 mot Lysviks IF under lördagseftermiddagen. Något skönspel bjöd man inte på utan segern får betecknas som en klassisk arbetsseger. Lagets utmärkta defensiv firade återigen triumfer och målvakten Moa Mill noterade nu sin fjärde nolla i rad.

–  Detta var inte vackert någonstans, summerar en ändå mycket nöjd Emmie Johansson direkt efter matchen. Det blir lite derbykaraktär på Lysviksmatcherna eftersom både jag och flera av spelarna i båda lagen har förflutet i Mallbacken. Många känner varandra väl.

Första halvlek gick i klar spelmässig bortafavör, men målchanserna var jämnt fördelade. Öppningen blev händelserik. Redan i fjärde minuten fick Moa komma ut och avvärja ett farligt läge. Två minuter senare var det Hanna Karlsson i hemmalaget som avlossade skott i bra position men fick inte bollen förbi bortakeepern.
KF:s ledningsmål kom i mitten av halvleken mitt i en stor dominans av Lysviks-gänget. Lisa Jansson tog sig ner mot kortlinjen och vred in en mycket bra boll mot första stolpen där försvararen, hårt uppvaktad av Elin Hedin, stötte bollen in i eget mål.

En kalldusch för bortatjejerna som lagt ned stor energi så långt. Ledningen höll fram till paus vilket blåsvart ska vara nöjda med.

Emma punkterade matchen

Andra halvlek blev jämnare. Ett par byten och vissa korrigeringar från hemmastaben gjorde att man fick bättre grepp på motståndet. Samtidigt tappade efter hand de gulklädda gästerna sin glödheta energi från inledningen. Med kvarten kvar fick en djupledslöpande Josefine Svartvik chansen, men bommade fri med målvakten.

Matchen skulle avgöras definitivt i 84:e minuten. På en högerhörna fick Nadja Bengtsson skallen på bollen vilken sedan förlängdes av Emma Saleskog i en båge över målvakten in i nät fram till 2-0, och kampen kändes därmed vunnen. Någon större slutspurt kom sedan heller aldrig från bortagänget.

Moa hyllar backlinjen

Ett vilt kämpande hemmalag lade grunden till segern som inte kan betraktas som enbart turlig. För fjärde matchen i rad håller man nämligen nollan vilket vittnar om en stor styrka och trygghet i laget. Målvakten Moa Mill försöker analysera;

–  Försvaret framför mig offrar sig i alla situationer. De täcker skott, rensar returer och nickar undan de flesta inläggen som skickas in i straffområdet.

–  Idag visste vi att vi var tvungna att ligga riktigt nära inpå deras skottstarka spelare och det gjorde vi mycket bra. Det kom inte speciellt många farliga avslut på mig.

Karlstad Fotboll säkrade med segern åtminstone tredjeplatsen i tabellen med två matcher kvar. Med vinst i bortamatchen mot Rävåsen nästa helg blir slutomgången särdeles intressant i kampen om andraplatsen och titeln ”bäst i stan”.

Tvåan Hertzöga ska nämligen i serieepilogen upp till Myrborgen i Lysvik, vilket inte lär bli en avundsvärd uppgift.

TEXT: Ulf Fritzson