Storseger för KF i DM-kvartsfinalen

Det dröjde 24 minuter innan Karlstad Fotboll fick hål på det tappert kämpande division 5-laget Norrstrand i DM-kvartsfinalen på soliga Kroppkärrs IP.
Men till slut blev det hela 8-1 i en underhållande match inför cirka 150 åskådare.
 KF ställde upp med ett i stort sett ordinarie lag. Saknades gjorde Jacob Ericsson, Henk van Schaik och Jonathan Johnsson.
Norrstrand startade matchen respektlöst och piggt och först i tionde minuten fick KF en rejäl målchans – ett stolpskott från Moustafa Benshi. Nio minuter senare sköt ex-norrstrandaren Lukas Rhöse ett hotande skott, som hemmamålvakten Carl Holgersson lyckades mota.
I 21:a minuten slarvades det i KF-försvaret och Adam Wester gavs NIF:s första målchans.

Snurr och skott

Filip Johansson Bahar, även han med Norrstrandsförflutet, gjorde 0-1 i 24:e  minuten. Snurrade runt på sin vänsterkant och sköt i bortre burgaveln. Samme spelare hade sex minuter senare en ribbträff.
0-2 gjorde Benshi på en retur i en rörig situation vid hemmamålet. Hela bollen hann just över mållinjen innan Holgersson i hemmaburen greppade den. Benshi svarade även för 0-3 på ett överraskande distansskott just före pausvilan.

Rikard Andersson i NIF hade andra matchhalvans första målmöjlighet. Ett långt skott nära ena stolpen, men KF-målvakten Carl Josefsson var snabbt nere och tog hand om bollen.

I 53:e minuten dömde allsvenske domaren Richard Sundell straff för KF. Hampus Dahlqvist sköt, men hemmakeepern räddade skottet.
0-4 gjorde istället José Segura Bonilla på ett skott från ena kanten och mål vid bortre stolpen.

Solo genom försvaret

Strax efteråt var Norrstrands Marcus Roséen på god väg att runda Josefsson i KF-målet, men bollen rann iväg över kortlinjen.
I 64:e minuten dribblade sig Elliot Nilsson King igenom NIF-försvaret och gjorde 0-5.
En bit i andra halvleken gjorde båda lagen flera byten. In i KF kom bland andra Johan Bertilsson, Romulo och Henrik Berger.
Bertilsson svarade för 0-6 i 73:e minuten, just efter att Benshi prickat ena stolpen. Även 0-7 i 84:e minuten hade Bertilsson som målskytt.
Benshi gjorde sitt tredje mål, 0-8, i 86:e minuten. Hårt uppvaktad inne i straffområde vred och vände Benshi och till slut fanns lucka för ett skott.

Snyggt sista mål

KF hade matchen igenom ett stort bollinehav och hemmalaget såg tröttkört ut i slutet av andra halvleken. Men NIF gav aldrig upp och i 87:e minuten kom en efterlängtad belöning i form av mål,  slutresultatet 1-8. Inbytte Albin Ahlsten Andersson fick en löpboll, KF-målvakten rusade mot honom och hemmaforwarden lobbade in bollen i mål.
”Nu kommer vi!”, hördes galghumoristiske NIF-försvararen John Feltsten ropa när bollen studsade in i KF-målet.

”Cred till Norrstrand”

– Jag brukar säga att det ska skilja ungefär två mål per serie och det gjorde det ju nu. Lite surt bara att Josefsson inte fick hålla nollan, sa KF-tränaren Kjell Jonevret efter matchen.
Han beskrev DM-segern som ”en bra kväll på jobbet”.
– Vi fick arbeta med vårt passningsspel och med att försöka återerövra boll högt uppe på motståndarnas planhalva. Det var förstås också viktigt att gå vidare i DM och att vi inte fick några nya skador.
Kjell Jonevret berömde också Norrstrand.
– De ska ha cred, de försökte verkligen spela och jobbade på hårt.

Sunne i DM

I DM-semifinal kommer KF att möta IFK Sunne, som samma kväll slog ut Karlskogaklubben Immetorp med 5-1. Matchdatum är den 28 augusti.
KF:s nästa seriematch spelas måndagen den 24 juni, borta mot Örebro Syrianska.
Herrlagets midsommarfirande blir ganska minimalt. Träning torsdag, ledigt fredag, träning lördag och söndag.
Text: Håkan Kamp