Stark KF-halvlek räckte till kryss

Efter säsongens bästa halvlek och en 2-1-ledning med mersmak fick KF nöja sig med en poäng sedan Assyriska vänt 2-0 till 2-2 (2-1) i mötet på Sola Arena.
– Vi skapade nog mer chanser i första halvlek än vi gjort på hela säsongen, konstaterade Kjell Jonevret som var ”jättenöjd” med KF:s första och underhållande halvtimme.
Det var rörligt, smart och chansrikt spel från Karlstad Fotboll i mötet med tabellfemman Assyriska.
Och mycket handlade om Johan Bertilsson.

Johan Bertilsson jublar redan efter 80 sekunder efter sitt 1-0-mål.

Bertilsson spelade 84 minuter från start och gjorde det mycket bra. Var inblandad i båda målen och hade dessutom ett tungt distansskott och ett läge i närduell med Assyriska målvakten och lagkaptenen Jakob Rhawi i slutminuterna av den första halvleken.

Bertilsson själv var såklart tillfreds med att åter hamna i målprotokollet med sitt första seriemål för Karlstad Fotboll när han redan efter 80 sekunders spel enkelt bredsidade in en frispelning från Lukas Röhse till 1-0.

Skönt givetvis. Jag hade några lägen mot FBK i derbyt men nu gick bollen in. Det känns som att det blir bättre och bättre i spelet och jag känner stort förtroende från Kjell.

Ännu är inte Bertilsson riktigt mogen för nittio fullfartsminuter, men kommer allt närmare.

Nära, nära. Johan Bertilsson i närduell med Assyriskas målvakt Jakob Rhawi i första halvlekens slutminuter.

Vi har tålamod med både ”Berra” och Bellander. De har varit borta länge och det kommer bli bättre och bättre med dem, menar Jonevret.

Mittbackslåset Andreas Bellander spelade nu en halvtimme i sitt andra framträdande efter skadan sex minuter in i träningsmatchen mot Örebro Assyriska den 2 mars. Han agerade stabilt och med all den rutin som han samlat på sig och kommer bli ett efterlängtat ”nyförvärv” när han kommer ikapp fullt ut.

Jonevret såg ”många bra saker” i KF:s anfallsspel och det är bara att instämma.

Den första halvleken var nog KF:s bästa i serien så här långt. Det var rörligt, idérikt och vasst offensivt. Efter Bertilssons tidiga ledningsmål var KF-mittfältaren även upphov till straffen som gav KF 2-0 när Romulo pricksäkert satte sitt tredje KF-mål efter 25 minuters spel.

Johan Bertilsson blir allt vassare i takt med mer matchning efter det långa skadeuppehållet.

Assyriska reducerade efter dryga halvtimmen när lagets speciella målmaskin, nyförvärvet från Vasalund, Christian Moses, nickade in 2-1 efter ett elegant och pricksäkert inlägg från skicklige kantspelaren Carl Norberg.

Med den chanskavalkad KF radade upp under första halvleks sista kvart borde matchen avgjorts till hemmalagets fördel där.

Hampus Dahlqvist valde ett lamt skottförsök i ett tre-mot-två-läge där Johan Bertilsson fanns perfekt spelbar och Bertilsson själv hade både ett tungt distansskott och en het chans från nära håll innan paus.

I den andra halvleken tog Assyriska över mer och mer. Vann fler dueller och greppade mittfältet. Kvitteringen kom också när Christian Moses skickade in säsongens nionde fullträff framspelad av inhopparen Kevin Jarret, ett resultat som stod sig matchen ut.

Blandade känslor tyckte KF-tränaren Kjell Jonevret efter att 2-0 blivit 2-2.

– Det är naturligtvis lite blandade känslor, tyckte Kjell Jonevret efter matchen. Jag är väldigt glad över att ”Berra” är tillbaka och gör mål och glad att Romulo fortsätter att göra det bra i sin roll. Det var många spelare som var helt okej, tyckte KF-tränaren som dock inte var helt nöjd med slutresultatet.
– Som helhet var det synd att vi släppte ifrån oss matchen. Vi var det bättre laget i väldigt många saker, men tappade poäng. Det kändes lite jobbigt, men vi visste att det händer grejer kring Assyriska, men 2-1 kändes onödigt och pang så var det match igen. De kom starkt i andra halvlek och vi ger dem ett mål till när vi blir lite ”lätta” i andra halvlek.

Andreas Bellander fick en halvtimme i sitt andra framträdande efter det långa skadeupphållet sedan den 2 mars.

Som helhet fanns dock många bra saker att ta med sig i KF-spelet där tidigare långtidsskadade nyckelspelarna Bertilsson och Bellander visar sin betydelse och rutin. KF-spelet i den första halvleken var också spetsigare och ett större hot mot motståndarna än vi sett tidigare. Ett underhållande spel som gladde 520 på läktarna.
”Anfallstrean” Bertilsson-Romulo-Dahlqvist bakom Bonilla fungerade bra tillsammans och där bakom klev Lukas Rhöse på bra.

Närmast väntar DM-match i veckan (onsdag) när KF möter Norrstrand på ICA Maxis Välsviken Arena (Kroppkärrs IP) klockan 19.00. Nästa seriematch  spelas mot Syrianska (b) 24/6.

Måljubel i KF med Romulo, Bertilsson, Bonilla och Rhöse.

KARLSTAD  FOTBOLL – ASSYRISKA
2-2 (2-1)
Mål: 1-0 (2) Johan Bertilsson, 2-0 (25) Romulo (straff), 2-1 (31) Christian Moses, 2-2 (79) Christian Moses.
Domare: Patrik Larsson, Isahaq Salih, Andy Wei-Lun Liu.
Publik: 520.

KF uppställning: Prekovic-Ericsson, van Schaik, (Bellander 62), Stankovic, Johnsson – Hahne Berger, Rhöse – Romulo, Dahlqvist, (Benshi 62), Bertilsson (Johansson Bahar 84) – Bonilla (Sonntag 76).

TEXT: Jörgen Kalitzki