Kryss mot Hammarby TFF för KF Herr

Mötet mellan Hammarby TFF och Karlstad Fotboll slutade 1-1, efter en match där Karlstad Fotboll var det bättre laget och skapade flest och bäst hel- och halvchanser, även om statistiken berättar att det var lika i antalet avslut på mål .

Hammarby TFF tog ledningen i 12:e minuten efter ett skott från vänster och en retur rakt ut som Kanga kunde slå in. Det var dock inte i många minuter som HTFF fick vara i ledningen. Kvitteringen kom redan i 17:e minuten genom den stekhete José Segura Bonilla. Ett litet missförstånd mellan en hemmaförsvarare och målvakten, och vips var Bonilla där och petade bollen förbi bägge och fick på så vis öppet mål. Utöver det skapade Bonilla ett flertal fina lägen genom sin offensiva och aggressiva spelstil. Vid två tillfällen försökte han hitta målvaktens vänstra kryss, men dessvärre smet bollen tätt utanför båda gångerna.

Det var inte bara Bonilla som var aggressiv i forechecking (för att prata hockeyspråk), fler gånger stressade KF fram misstag hos hemmalaget när det passade runt i försvarslinjen.

Skott i stolpen

I andra halvlek skapade båda lagen bra chanser, bland annat hade Elliot Nilsson King ett skott i stolpen.

I 67:e minuten gjorde Rômulo comeback efter skada och fick applåder av både hemma- och bortapubliken. Han tog också initiativ direkt och visade vilken tillgång han är för laget, bara han får vara hel. En hemmaförsvarare gick också för bryskt fram mot Rômulo vilket resulterade i ett rött kort för HTFF-spelaren.

Karlstad var riktigt nära ett avgörande på tilläggstid när Lukas Rhöse höll sig framme i straffområdet, men tyvärr ville bollen inte in.

Rhöse gjorde för övrigt en mycket bra match från sin mittfältsposition och spelar med stor auktoritet och är inblandad i mycket, inte minst offensivt.

Men som sagt – hela laget gör en bra insats, även om alla poängen inte blev med hem till Värmland.

– Vi gör en bra match

Kjell Jonevret kommenterar dagens match så här:

– Vi gör en bra match. Vi hamnar tidigt i underläge, men kommer tillbaka och får 1-1 ganska snabbt efter deras ledningsmål.
Vi följer den matchplanen vi har och vi gör det jättebra i långa perioder. Vi har ett väldigt bra försvarsspel, spelar högt där vi vinner bollen många gånger och skapar utifrån det bra chanser. Vi klarar inte riktigt att slå dit bollen bara, och är lite för oskarpa i avslutslägena.
I andra halvlek fortsätter vi, den här gången kör vi i 90 minuter och skapar halvbra lägen. Framför allt är det stabilt och bra bakåt.
Elliot har ett klockrent skott i stolpen, utöver det är det en tre-fyra situationer inne i straffområdet som kunde ha resulterat.
Sen får de en utvisning på slutet, den kan man väl alltid diskutera, däremot skulle de haft en utvisning redan efter tre minuter när en av deras går in med raka ben i en tackling på Hampus.
Vi trycker tillbaka dem i slutet av matchen och skapar ett flertal bra situationer, men vi får inte dit den. Det var absolut fördel Karlstad och vi bestämde efteråt om vi ska bara glada eller deppade, men vi var överens om att vara glada över en näst intill perfekt genomförd match, där vi får med oss en poäng från ett svårspelat och bra Hammarby.

Text: Bengt Haffling