Bländande insats på Hammarsvallen av KF Dam

Karlstad Fotboll gjorde en toppenfin match när man slog tillbaka starka Eda IF med hela 4-0. Matchen var länge tuff och jämn, men efter att Elin Hedin påpassligt styrt in 2:an i 53:e minuten blev uppförsbacken alltför stor för hemmalaget.

Förutsättningarna var drömlika för en fotbollsälskare. En strålande sol, en välklippt ”rya-matta” som underlag samt en hel del hejande publik blev en inspirerande miljö också för KF-damerna. Den starka defensiven som är lagets adelsmärke var om möjligt än vassare. Mittfältsduon Lisa Jansson och Julia Lander trasade sönder de flesta möjligheterna för Eda att hitta fram till sin stjärnforward Julia Martinsson.

Första halvlek var jämn spelmässigt där enbart en fast situation resulterade. Vi har sett det förr. En lång högerhörna från Alva Kjesbo skallades obarmhärtigt in i nätmaskorna av Amanda Hellstrand fram till 1-0. Utöver detta hade Elin Hedin två heta lägen som kunde resulterat. Efter paus kom som nämnts ytterligare ett läge och då satte Elin dit lädret mycket bestämt fram till 2-0.

Eda försökte och försökte men KF:s försvar var otäckt effektivt med det hårda arbetet som grundbult, vilket KF:s tränare Emmie Johansson höll med om.

– Ja, vi hade hög energi i vårt försvarsspel och då blev automatiskt anfallsspelet bättre än vi sett de senaste matcherna. De har några distansskott men det var inget som oroade Moa Mill.

Istället för reducering för ett lite chansspelande hemmalag kom 3-0 i 72:a och 4-0 i 88:e minuten från Elin Nilsson Lilja respektive Josefine Svartvik.

Laginsatsen var som helhet mycket stabil utan nämnvärda dippar. Utöver nämnda mittfältsduon måste plustecken även sättas framför vänsterbacken Lisa Hallberg som går från klarhet till klarhet;

– Jo, det känns bra eftersom jag orkar bättre nu än när jag kom i somras. Jag hade då inte spelat match på över ett år.

 

Eda IF – Karlstad Fotboll     0-4 (0-1)
0-1   Amanda Hellstrand (23)
0-2   Elin Hedin        (58)
0-3   Elin Nilsson Lilja   (72)
0-4   Josefine Svartvik    (88)