Seger efter Bonillas tolfte mål

Karlstad Fotboll tog en härlig seger med 0-1 på bortaplan mot Friska Viljor. Ett hemmalag som kämpar desperat för att behålla sin plats i Norrettan. Det gjorde matchen oviss på förhand, även om det skiljde många platser i tabellen mellan lagen.

Friska Viljor inledde bäst och pressade på i matchens inledning. De skapade också den mållösa halvlekens bästa chanser när de på kort tid hade ett skott i stolpen och en  i ribban efter hörna.

Men efter de första kvartens anstormning, åt sig Karlstad in i matchen och tog över initiativet. Det var en halvlek med bra tempo och tuffa kamper, speciellt på mittfältet. Karlstad anföll gång efter gång på vänsterkanten, där Jacob Ericsson och Hampus Dahlqvist matade på med inlägg, dock utan att något kunde förvaltas till mål.

Mot slutet av halvleken hade Bonilla en ypperlig chans när han fick bollen förbi målvakten, men innan den rullade in i det tomma målet, hann en försvarare dit och rensade undan bollen.

– I första halvlek låg Friska Viljor ofta lite lägre och vi hade mycket boll, säger tränare Kjell Jonevret. Vi hade bra tålamod och skapade mer eller mindre bra chanser hela matchen. Vi fick dock inte in bollen, trots en fyra, fem riktiga bra möjligheter i första halvlek. De har också träff både i ribban och stolpen, så det brändes en del chanser.

I andra halvlek höll Karlstad Fotboll i taktpinnen hela tiden och orket tycktes tryta en del hos hemmalaget. Benshi hade två fina avslut i halvlekens inledning, men inget av dem träffade målet. Bonilla testade också lyckan med ett tungt skott som målvakten tippade ut till hörna.

I 64:e minuten kom målet som visade sig bli segermålet. Bonilla kom i högerposition och sköt åter ett hårt skott, som den här gången smet under målvakten och in i mål. Vinkeln var lite dåligt, vilket gör prestationen ännu bättre.

Segerskytten Bonilla och mittfältsmotorn Rhöse firar

– I andra halvlek öppnar vi jättebra och skapar en två, tre kanonchanser, men får inte in bollen, fortsätter Jonevret. Vi kopplar ett grepp i alla fall och får in bollen med ca 25 kvar. Sen tycker jag att vi stänger ner matchen riktigt bra. De har lite tryck på slutet, men inget så där vansinnigt farligt. Vi håller undan.
Bra gjort att åka upp hit och vinna efter förra helgens snöpliga förlust. Vi visste inte hur spelarna skulle reagera, men de gör det proffsigt och bra. Det är klass att komma hit och spela bra mot ett Friska Viljor som slåss för livet. Skönt att lämna med seger, tre poäng och hållen nolla. Det gör det nio-tio timmarna i bussen lite lättare, avslutar Jonevret.

Den officiella statistiken från matchen berättar att KF hade tio avslut, varav fem på mål och fem utanför. Friska viljor hade sex avslut, som de fördelade med två på mål, två i målställningen och två utanför. Hörnstatistiken slutade oavgjort 7-7. Till sist blev det fyra varningar för hemmalaget och två till Karlstad Fotboll.

Vi kan summera en skön söndag med tre poäng och hållen nolla. Nästa lördag väntar Assyriska på bortaplan.

Text: Bengt Haffling