Charlottenberg nästa för KF Dam

Eda IF på Hammarsvallen blir lördagens uppgift för damerna. Klubben har starka traditioner inom damfotbollen och var under en period Värmlands näst bästa lag efter Mallbackens IF. År 1982 gjorde man bland annat en säsong i landets näst högsta serie. Numera är man något lägre i hierarkin, men har fortsatt bra snurr på verksamheten.

Jämn match att vänta

Västvärmländskorna är ett välbekant motstånd för Karlstad Fotboll då man varit i samma serie de tre senaste säsongerna. Matcherna lagen emellan har också varit grymt täta. Vårmötet på Våxnäs var inget undantag när de svartblå kunde gå fram till en 2-0-seger efter strutar från Lisa Jansson och Elin Hedin. Samtliga tidigare möten har slutat oavgjort eller med uddamålsseger. Det finns ingen anledning att förvänta sig något annat denna gång. Eda visade storform senast då man pulvriserade Sala FF med 12-0 så Karlstadtjejerna lär få vara mer aktiva från start nu än senast i derbyt mot NIF, om man ska hänga med i svängarna.

3:an mot 4:an

KF-damerna reser till Charlottenberg med fyra raka segrar i ryggen och har klättrat upp till tabellens tredjeplats med Eda skuggande på 4:e-platsen. Även om serieledande VSK blir svåra att nå verkar det finnas en stor vilja i laget att prestera i varje match och Hertzöga på andraplatsen känns som en tillräckligt stor morot inför höstspurten. Senast fick man ju brottas hårt i derbyt mot Norrstrand och var ”i brygga” inledningsvis, men visade som vid flertalet tidigare matcher att man kan behålla lugnet och till slut ändå få resultatet med sig.

Med visst skade- och sjukdomsbekymmer i truppen reser laget västerut på lördagen med gott självförtroende, mycket tack vare sin starka defensiv. Eda lär få jobba hårt för att bryta igenom den.

Eda IF – Karlstad Fotboll

Hammarsvallen

Lördag 14 sep kl 14:00