KF Dam – derby-specialisterna!

Fyra derbyn -fyra vinster. De svartblå tjejerna är omöjliga när det vankas derbymatcher. Idag fick Norrstrand vända hemåt tomhänta efter besöket på Våxnäs IP där segersiffrorna skrevs till 2-0

Men det blev ingen enkel match alls, precis som KF-coachen Emmie Johansson spekulerat i under veckan;

– Nej, de här derbymatcherna lever sitt eget liv och man kan inte se att det skiljer så många poäng som det gör tabellmässigt lagen emellan. Samma sak när vi möter Hertzöga men då är det vi som får momentum på något sätt.

Nadja Bengtsson stod stark på det centrala mittfältet.

Norrstrands första halvlek var stark och man triumferade stort med sin aggressivitet som fick hemmalaget att agera ytterst tveksamt. Karlstad Fotboll har sina starka mittbackar Amanda Hellstrand och Klara Hallberg att lita på när spelet fallerar, och trots spelövertaget kom inte Norrstrand till mer än ett hett läge. Det hårda distansskottet räddades dock säkert av Moa Mill i 21:a minuten och det förblev mållöst fram till paus. Men med ett klart övertag spelmässigt för de rödvita alltså. På promenaden till pausvilan sågs många svarta ögon hos hemmatjejerna. Besvikenheten gick att ta på. Tränare Johansson erkände att hon fick plocka fram ”hårtorken” i paussnacket;

– Ja, jag fick tänka mig för i mitt ordval, vi behövde minst sagt få till förändringar inför andra halvlek.

Moa Mill höll nollan för andra matchen i rad.

Släkten är värst!

Och förändringen skulle komma men det skulle dröja en tid. Om Arsenalarna fått utdelning på åtminstone någon av de superfina lägen man hade inledningsvis i 2:a halvlek vete katten hur detta slutat. Nu kunde i stället hemmatjejerna så sakteliga äta sig in i matchen för att under slutkvarten ta ett järngrepp. Det började med ett mål från Lisa Jansson i 74:e minuten som dessvärre hårfint vinkades av för offside. Inte långt därefter kom ändå det förlösande ledningsmålet när färska nyförvärvet Hanna Karlsson (från just Norrstrand) blixtsnabbt uppfattade en situation när NIF:s keeper kommit på mellanhand;

– Ja, jag anade vad som skulle hända och tänkte att jag måste skjuta ett snabbt skott eftersom målvakten var i lite obalans, förklarar en mycket glad Hanna som alltså nu är tillbaka i KF efter utflykten till NIF.

Målet såg ut att ta musten helt ur gästerna och 2-0-målet kom också logiskt när Lisa Jansson elegant friställde Elin Hedin som inte gjorde något misstag fri med målvakten.

Elin som startade sin karriär som flickspelare i Norrstrand gick mållös under ett par matcher tidigare i höst men har nu hittat nätet igen i de två senaste.

Karlstadderbyt innehöll mer kamp än skönspel och kunde med minsta oflyt landat i ett annat resultat än det vi fick.

– Ja, man måste ge Norrstrand cred för på vilket sätt de tog sig an matchen, erkänner Coach-Emmy. Men jag är nöjd med vår fina avslutning. Vi ger oss inte trots att spelet hackar och det gav till slut resultat.

Plusbetyg i hemmalaget, utöver det nämnda stopperparet ges även till mittfältsankaret Nadja Bengtsson som när det ”stormade” som värst i 1:a halvlek agerade mycket rutinerat.

Bildtext toppbild: Klara Hallberg höll matchen igenom Norrstrands forwards-ess Wilma Otterdahl i strama tyglar.

Karlstad Fotboll – Norrstrands IF 2-0 (0-0)

1-0, Hanna Karlsson (82)

2-0 , Elin Hedin (88)

Text: Ulf Fritzon