Lokalderby i Dam-tvåan

Ett kittlande lokalderby står för dörren. KF-damerna är på jakt efter en ny viktoria men ovissheten är alltid stor i derbysammanhang.

Norrstrands IF är nykomlingar i serien. Laget nådde en femteplats i fjolårets div.3 men fick erbjudande om avancemang efter att ett koppel klubbar tackat nej. Bland nyförvärven inför säsongen ses bl.a starka Råtorpsduon Alicia Jansson Kling och Wilma Otterdahl där den sistnämnda ifjol vann skytteligan i div.3 och har visat sig duga bra även på den högre nivån med sina 10 mål så här långt. Vårsäsongens möte på ICA Välsviken Arena slutade med KF-seger 2-1 efter att Lisa Jansson avgjort i 63:e minuten.

Arsenalarna öppnade höstsäsongen på bästa sätt när man välförtjänt slog tillbaka starka Eda IF på hemmaplan med 3-2, men har sedan dessvärre fyra raka förluster vilket för dagen placerar laget på 8:e plats i tabellen. Att man nu längtar efter en seger i derbyt mot Karlstad Fotboll är nog ingen vild gissning.

– Detta blir ingen enkel match, slår KF-coachen Emmie Johansson fast.

Norrstrand har under tränaren Filip Rinstad odlat fram ett passningsskickligt lag och kan i sina bästa stunder störa motståndare högre upp i tabellen.

– De kan även vara effektiva i sin aggressiva press och så har de ju som bekant Otterdahl som är snabb och målfarlig.

Karlstad Fotboll har under veckan haft bekymmer med sjukdomar i truppen vilket gör att startelvan inte kommer bli fastställd förrän på matchdagen.

– Vi får se vilken status dessa spelare har på lördag, menar Emmie som med stora förhoppningar ser fram emot derby-fighten. Vi har ju Norrstrandsprodukter i vårt lag med Julia Lander och tvillingarna Hedin vilket ger matchen lite extra nerv. Sen verkar det ju bli sommartemperaturer så detta blir riktigt kul. Vi är laddade.