Fem snabba av KF-damerna

Karlstad Fotboll mötte i serieepilogen jumbolaget Forsby FF och det hela var avgjort mycket snabbt. Redan efter 23 minuter visade nämligen resultattavlan 5-0. Därefter kom en betydligt segare period från hemmatjejerna och slutresultatet skrevs till 6-2.

– Vår 1:a halvlek är rejäl och bra sen blir det lite att luften går ur oss. Men som helhet är vi ändå nöjda med denna avslutning av seriespelet, kommenterar hemmacoachen Emmie Johansson direkt efter matchen.

Emmie luftade naturligt nog samtliga spelare ganska tidigt i 2:a halvlek. Matchen var ju avgjord. Men som oftast blir det då att kvalitén sjunker i spelet vilket också blev fallet för KF denna eftermiddag. Felbeslut och oskärpa kombinerat med offsidelöpningar fick Forsby att fatta lite mod och faktiskt komma upp och göra två fina mål. Nej, matchens första fjärdedel var glädjeämnet på Västerstrands fina konstgräsplan. Med högt passningstempo och god löpvillighet satte man motståndet i ständiga bekymmer och med som sagt mycket rassel i målnätet.

– Kul också flera spelare kom med i målprotokollet, summerar Emmie

Några av målen var dessutom riktigt stiliga.  5-0-målet sitter fortfarande på näthinnan när Frida Hedin elegant vänder bort sin bevakning och får på en välriktad projektil förbi en chanslös bortakeeper.  Fridas första mål sedan återkomsten från sin långdragna skadeperiod. I övrigt sågs Nadja Bengtsson och Lisa Jansson vara flitigt involverade och duktiga i spelet när tempot drogs upp som hårdast under inledningen.

Karlstad Fotboll – Forsby FF 6-2 (5-0)