Dubbla mål på tilläggstid och Nordic United upp i serieledning

Idag var det besök av topplaget Nordic United på Sola Arena för match mot Karlstad Fotboll, en viktig match speciellt för gästerna, som kämpar om en plats i Superettan. Två timmar innan avspark på Sola möttes Umeå och FC Stockholm, de två andra kompatanterna om platsen (eller platserna) i Superettan. Förmodligen var rapporterna från den matchen av högsta intresse i Nordics omklädningsrum. Precis innan avspark kom också slutresultatet från Umeå och det visade sig att FC Stockholm vann med 2-4.

Tyvärr är som bekant Karlstad Fotboll inte involverade i toppstriden, så nu gäller det bara att avsluta serien snyggt och kämpa för en bättre tabellplacering än tidigare säsonger.
Karlstad mönstrade ett betydligt starkare lag idag, jämfört med förra matchen och de flesta spelarna var uttagningsbara, förutom avstängde Elliot Nilsson King och de skadade Noel Björk och Nils Andersson Gjärds.
Nordic United saknade bland annat sin bäste målskytt Mass Modou Sise som gjort 13 mål så här långt i serien.

Två mål på tilläggstid

Matchen slutade 0-2 efter två mål på tilläggstid. Med tanke på hur matchen såg ut hade nog ett oavgjort resultat varit det mest rättvisa, men två snabba kontringar och så var den dagen förstörd för Karlstad Fotboll. Det finns dock ingen anledning för hemmalaget att deppa över spelet. Det kan ha varit säsongens bästa prestation, dessutom mot ett topplag. Tack vare segern gick Nordic United upp i serieledning, i en mycket jämn toppstrid.

– Idag gör vi en bra match, och är inte värda att förlora med 0-2, säger tränaren Kjell Jonevret. Vi möter ett topplag, och står upp på ett mycket bra sätt. För att ta nästa steg måste vi gå ut och göra sådana här insatser mot de bästa lagen och vi har blivit mycket bättre jämfört med hur det såg ut i vissa matcher i våras.

Mållöst i paus

Första halvlek slutade 0-0 efter en bra och intensiv halvlek. Högt tempo, mycket kamp och tuffa närkamper. Båda lagen gav och tog. Trots (eller tack vare) det intensiva spelet  skapades få riktigt heta målchanser. Första riktigt fina chansen kom i 27:e minuten när Bonilla nickade en Berger-frispark tätt över ribban.

I 30:e minuten lossar Berger stora kanonen och målvakten i Nordic United gör en fin räddning och tippar bollen till hörna.

Mot slutet av halvleken vaskar Nordic United fram sina bästa chanser så långt i matchen. Efter en hörna nickas bollen och Matte i målet gör en kanonräddning och tippar bollen över. Därmed var det inte bara oavgjort i matchen utan även i heta chanser.

Tätt och intensivt

Andra halvlek ser i långa stycken ut som den första. Bra spel och fight i alla situationer. En fin domarinsats också, där spelarna fick ge och ta utan att domaren blåste sönder matchen.

Det såg däremot halkigt ut på den fina och täta gräsmattan och vilket gjorde vissa situationer chansartade,

– I andra halvlek har vi några jättelägen, men då är det svagt av oss att inte ens komma till avslut vissa gånger, fortsätter Jonevret. Det är just sådana saker vi måste bli bättre på för att kunna ta nästa steg.

I 66:e och 67:e minuten har KF matchens i särklass bästa chanser. Benshi bryter igenom och skjuter ett skott som målisen gör en benparad på och ut till hörna. Efterföljande hörna  nickas i ribban och studsar sen rakt i famnen på en överraskad målvakt. Det var kulmen på en bra period av Karlstad och många i den 559 personer stora publiken hade nog räknat in en hemmaledning i de situationerna.

Efter det växlade initiativet i matchen och Nordic United skapade några farligheter.  I minut 67 får vi se en superräddning av Mathias Karlsson på en nick från nära håll.

Mot slutet av ordinarie matchtid är det återigen KF som skapar mest och bäst, bland annat genom Hampus Dahlqvist, men Nordics försvar var tätt och de kunde täcka undan hemmalagets skottförsök.

Två bortamål på tilläggstid

Olycklig tilläggstid

När klockan tickar in på sju tilläggsminuter hittar gästerna plötsligt rätt. 0-1 i 91:a minuten följdes upp med 0-2 i 94:e minuten. Målskyttar var Yakoub och Eminovic. Lite slumpmässigt och inte helt rättvist.

– Vi möter ett skickligt lag och de byter som exempel in spelare som varit bra i allsvenskan tidigare. Jag tycker att vi stod upp jättebra mot ett topplag och gör det svårt för dem. Vi måste hålla skärpan i 97 minuter och jag tycker synd om både spelarna och våra supporters idag. Vi är alldeles för bra för att förlora idag, avslutar Kjell Jonevret.

Text: Bengt Haffling

Oskar Alvers var tillbaka på ”hemmaplan”