Damerna avslutar mot Forsby FF 

Västra Svealandstvåan är på lördagen framme vid den avslutande 22:a omgången. Matchen är flyttad till Västerstrands IP och det är Köpingsklubben Forsby FF som gästar. För båda lagen blir det ett möte utan betydelse för tabellens utseende. Karlstad Fotboll har sin 3:e-plats medan Forsby är jumbo vilket, oberoende av resultat, kommer bestå även efter slutsignalen. Att det väntar en match helt utan värde vill dock KF:s tränare Emmie Johansson inte hålla med om;

– Vi vill absolut avsluta denna säsong på ett bra sätt.

Det finns ett par avbräck jämfört med senast. Lisa Hallberg finns inte tillgänglig denna helg och Julia Lander är avstängd (3 varningar). Att KF-damerna ändå kommer till matchen som stora favoriter är helt klart. Forsby FF har haft en mardrömslik säsong och förlorat samtliga 21 matcher med mängder av insläppta mål, i genomsnitt mer än 6 st per match. Starkt ändå att genomföra säsongen och faktiskt fanns det lite att glädjas åt i senaste omgången när man nätade inte mindre än tre gånger. Att gästande Lysvik gjorde elva kunde man då kanske uthärda.

Karlstad Fotboll kommer från en tuff batalj på Kilsta IP mot Rävåsen (1-1). Den imponerande sviten med att undvika baklängesmål sprack då alltså efter att Moa Mill hållit nollan i 407 minuter. Den vackra derby-statistiken förlängdes däremot till 10 matcher utan förlust. Ett strongt facit.

Vid midsommartid möttes de båda lagen i Köping. Amanda Hellstrand och Elin Hedin pytsade då vid 2-0-segern.

 

Karlstad Fotboll – Forsby FF

Lördag 5 okt

Kl 14:00

Västerstrands IP

Text: Ulf Fritzon
Foto: Christer Höglund